Kategorier Senaste nytt
25 Juni 2018 | Okategoriserad

Visionsystem som kan det mesta.

Keyence Visionsystem gör att Ni enkelt kommer fram till en lösning till Er visionapplikation. En uppsjö av kameror att välja mellan, från VGA till 21Mpix, samt linser som passar dessa. Inte nog med det, man kan även koppla in Keyence Laserprofilsensor LJ-V-serien och får då även höjdinformationen i bilden. Keyence senaste teknologier som även vunnit priser för sina innovativa lösningar är att med olika belysningar skapa just de rätta kontrasterna för att detektera just det Ni vill. LumiTrax för ytdefekter och Multispectrum för se små avvikelser i färg eller tar bort omgivningsljus som kommer på objektet.

De 4 olika triggers som skickas till Vision styr belysning och bildtagning (+sekvens).
Andra funktioner att nämna:
– Auto-tech Inspection tool
– Shading correction
– Scratch defect extraction
– ShapeTrax 3
– OCR, 1D, 2D
– 3D Inspection
– Multi-capture
med mera….

Klicka här för att läsa mer och se demovideor.
För demo och priser, kontakta Recab.

05 Juni 2018 | Okategoriserad

Säljare inom Sensor & Vision

TEKNISK SÄLJARE TILL RECAB AB
Är du Recabs nästa säljare? Vi söker nu dig med ett tekniskt intresse för en mycket spännande säljroll hos Recab AB. Då företaget expanderar söker de ytterligare en medarbetare till sitt säljteam. Här ges du mycket goda möjligheter att använda dina säljförmågor och samtidigt lära dig otroligt mycket inom teknik!

INFORMATION OM UPPDRAGET
Företaget expanderar och har för avsikt att växa de närmsta åren och söker de nu ytterligare en medarbetare till säljteamet. I rollen som säljare arbetar du med stort kundfokus genom att boka dina egna möten och vara ute hos kund för att leverera lösningar som ger mervärde för kunden. En riktigt rolig roll där du med säljdriv och tekniskt intresse får chans att lära dig otroligt mycket inom tekniska produkter. Du får samtidigt vara ute och träffa kund samt utveckla dina kompetenser inom sälj.

ARBETSUPPGIFTER
Som teknisk säljare kommer du arbeta med att sälja Recabs produkter till andra företag. Recabs kunder spänner över alltifrån det lilla enmansbolaget till några av Sveriges största bolag. Du kommer, via Recabs kunddatabas, kontakta nya och befintliga kunder. Vara ute på säljmöten, delta vid mässor och arbeta för att nå uppsatt säljbudget och aktivitetsmål. Till hands har du ett team med stor teknisk kompetens där ni tillsammans kan bolla tekniska utmaningar. I rollen som säljare får du även möjlighet att kontakta heta leads som kommer in via företagets kundbrev, leverantörer och hemsida. Tjänsten inleds med en utbildningsperiod, interna system, produkter m.m. kan även vara i Sverige och utomlands hos våra leverantörer, och därefter följer du en tydlig utvecklingsplan.
Du kommer till exempel att:
– Kontakta nya och befintliga kunder i Recabs kunddatabas
– Vara ute på säljmöten runt om i Sverige
– Arbeta utefter uppsatt säljbudget och aktivitetsmål

VI SÖKER DIG SOM
Har ett starkt säljdriv och ett stort tekniskt intresse. Vi ser att du har läst en teknisk utbildning eller har arbetat inom teknik sedan tidigare. Du har erfarenhet från ett servicerelaterat yrke och har driv, ambition och intresse för att ta din an rollen som säljare och affärsområdet automation. Vidare är du flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt har B-körkort.
Efterfrågade specifika kompetenser:
– Läst teknisk utbildning, alternativt arbetat inom teknik eller automation sedan tidigare
– Har ett starkt säljdriv och erfarenhet från servicerelaterat yrke
– Har B-körkort
Det är mycket meriterande om du läst utbildning inom automation, men detta är inget krav för tjänsten.

Som person är du servicemedveten, ambitiös och driven. Du är en social person som är öppen, lättsam och har lätt för att knyta an till andra. Vi tror vidare att du är en problemlösare som gärna hugger tag i utmaningar, trivs med att träffa kunder och strävar efter att utvecklas.
Vi ser fram emot att du blir en del i vårt härliga team!

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på tel. 08­‐626 48 40.
Sänd din ansökan till glenn.abrahamsson@recab.com
START: Omgående, enligt överenskommelse med kund
OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
UPPSKATTAD ARBETSTID: Kontorstider, flexibelt beroende på möte med kund
PLATS: Sollentuna Stockholm, men du kommer att resa i tjänsten

19 Maj 2018 | Produkter

IC Measure gratis mjukvara!

IC Measure är en mångsidig, högpresterande slutanvändarapplikation för mätning av längder, ytor och vinklar. Dess enkla användargränssnitt tillhandahåller även bildinspelning och bildförbättringsfunktioner.
Funktioner:
– Kalibrering och mätning direkt på skärmen
– Verktyg för manuell mätning av längder, vinklar, cirklar och polygoner
– Fritt konfigurerbara anteckningar (färg, teckensnitt och linjebredde)
– Optisk distorsionskorrigering
– Spara bildsekvenser (BMP, PNG, TIFF, JPEG)
– Stöder alla kameror och framgrabbers från Imaging Source

Klicka här för att se ett klipp från Youtube.

17 Maj 2018 | Produkter

EvoTRAC ™ G102 Gateway-plattform som accelererar utvecklingen av applikationer för fordon

EvoTRAC ™ G102 har redan bevisat sig i flera smarta truck/lastbil- och Fleet-applikationer, och EvoTRAC ™ G102 är utformad för att ge operatörerna den information som behövs för att hålla förarna säkra, lägre bränsleförbrukning och effektivt hantera underhållskostnaderna.

In-Vehicle

04 Maj 2018 | Produkter

Industriell 4G-router

Det är en router med två nätverksportar och en port för RS-232. SCR-routern är fylld med funktioner för såväl säkerhet som stöd för olika typer av VPN. Routern stödjer självklart vår populära VPN tjänst, icom Connectivity Suite. Det finns även SCR-L300 med DIO:s för t.ex. larmhantering.

 

Läs mer på denna länk

 

05 Februari 2018 | Produkter

Handhållen ID-läsare

Enkel mjukvara för att ställa in läsaren, samt att man kan ”programmera” läsaren med utskrivna koder.
Fält som läsaren kan se = 265 x 195mm, samt bra djupseende 380mm.
Trådbunden USB/RS-232 eller trådlös (blåtand). Upp till 6st enheter kan kopplas till 1st basenhet.
Automatisk läsning av koder om man använder bordsstativ.

04 Januari 2018 | Produkter

Ruggad modulär dator

Ruggad modulär dator möter tuffa standarder. Vi tror att det finns ett starkt behov av en robust fordonsdatorplattform för många kommersiella applikationer också, särskilt i krävande flyg- och maria applikationer.

Modulär plattform för extrema förhållanden
En av våra försvarskunder hade extremt hårda krav på alla specifikationer. Enheten måste stå emot stötar och vibrationer och motstå EMC-störningar, både från strålning och från kraftledningar. Den måste vara kompatibelt med speciella cirkulära militära kontaktdon som kunderna installerar själva. Den innehåller en 28 volt strömförsörjning, men var tvungen att kunna hantera ett spänningsområde från 12-36 V. Kylning av enheten var också en stor utmaning.
Detta är bara några saker på en lång lista över krav. Vi levererade en komplett lösning, inklusive både CPU och låda, och vi har hållit det smidigt sedan dess.

04 Januari 2018 | Marknad

Tjänster/utbildning inom Industriell IT

För att göra implementationen så enkel som möjligt för Er, så kan vi hjälpa till med olika tjänster beroende på vilken lösning som efterfrågas. Vi erbjuder även utbildningar inom grundläggande nätverkskommunikation.
Tjänster/utbildning inom Industriell IT

Den nya tekniken inom industrin medför att dagens kommunikationslösningar kan vara väldigt komplicerade och komplexa samtidigt som nästan 100% tillgänglighet efterfrågas. För att göra implementationen så enkel som möjligt för Er, så kan vi hjälpa till med olika tjänster beroende på vilken lösning som efterfrågas.

Vi erbjuder följande tjänster:
– Förkonfigurering av exempelvis routrar, switchar och datorer
– Felsökning
– Factory Acceptance Test (FAT)
– Site Acceptance Test (SAT)
– Konsultation/rådgivning kring nuvarande och/eller framtida kommunikationslösningar
– Molnbaserade M2M-löningar för fjärrkommunikation
– Grundläggande nätverksutbildning

Vi har lång erfarenhet från att implementera kommunikationslösningar inom industriella nätverk, vilket är en stor fördel då vi har stött på många olika miljöer ute hos våra kunder.