Panel PC's & Displays

Panel PC's & Displays

Displayer & monitorer hittar man i en mängd olika industriella tillämpningar, från rackmonterade i serverhallar, till installationer i fordon & fartyg men också i militära flygplan och helikoptrar. Från små displayer upp till enorma informations- och reklam displayer. Med eller utan touchpanel. 4:3 format, 16:9 format eller väldigt avlånga (16:3), eller till och med runda -Det finns inga standard storlekar för LCD, TFT paneler så du kommer att finna ett brett utbud av Recab displayer och Panel PCs, men gemensamt är att de alla erbjuder industriell, lång tillgänglighet.

Industriella displayer inkluderar TFT panel & någon form av interface kort,standard DP, DVI, HDMI eller VGA interface. Dessa är oftast avsedda för inbyggnad alternativt panel- eller väggmontage, men i vissa tillämpningar monteras de på VESA arm på en maskin och används som Human Machine Interface (HMI).

Vad är en Panel PC?

En Panel PC är en display eller monitor som också innehåller ett moderkort (eller COM+carrier) och kanske annan elektronik som gör den Intelligent, med egen CPU och standard Ethernet, USB och serie interface. En Panel PC kallas därför ibland för Smart Display. Ofta har Panel PCn touchscreen, men kan också ha programmerbara knappar och specialfunktioner för olika typer av användningsområden.

Touch?

Touchfunktion monteras på TFT panel och integreras i displayen  eller panel PCn och finns i en rad olika varianter tex. 4, 5 eller 8-trådars resistive touch, Infrarröd- (IR), Ultraljud- (SAW), så väl som traditionell kapacitiv och Projective Capacitive Touch (PCAP) som möjliggör modern multitouch funktionalitet. Projective Capacitive Multitouch kräver ett frontglas som för industriellt- och utomhusbruk ofta är  behandlat för ökad läsbarhet. Anti-glare (AG), anti-reflective och anti-smudge (AS) är de vanligaste.

Vad skall jag välja?

Både displayer och panel pc finns tillgängliga med olika funktioner och i olika utseenden avsedda för olika applikationer. Till exempel hög ljusstyrka (outdoor sunlight readable) för fordonstillämpningar eller optiskt bondad för att klara stora temperaturvariationer och optimerad läsbarhet. Recab erbjuder olika modeller för de branscher vi jobbar i. Tex. explosions tåliga (EX /ATEX), E-Mark eller 50155 för fordonstillämpningar så väl som MIL godkända displayer, Smart Displays & Panel PC. Kontakta oss så hjälper vi dig.